Napközben: 25 éve volt az első veseátültetés a debreceni egyetemen

A Napközben szeptember 15-i adásának tartalmából.
 

Hogyan kezdi újra egy nő például egy anyagilag megterhelő válás, vagy a férj hirtelen halála után, vagy éppen egy egy nem várt elbocsátást követően? Hogyan vált alkalmazotti létből vállalkozói életformára, ha ráébred, hogy állása és családja nem összeegyeztethető? Elég a lendület, a kreativitás és a vállalkozó kedv, vagy szükség van tőkére, diplomára és előnyös társadalmi helyzetre, kapcsolati tőkére is?

Hallgassa meg!

25 éve volt az első veseátültetés a debreceni egyetemen, ezt ünnepelik a jövőhéten konferencia  keretében. Honnan indultak, hova jutottak? A Semmelweis egyetemen rendkívüli páros, vese-tüdő transzplantációt hajtottak végre az elmúlt napokban. Hol tart a hazai transzplantáció?

Hallgassa meg!

A múlt hét végi kormányrendelet értelmében a hitelintézeteknek október közepétől kell biztosítaniuk az úgynevezett alapszámlát, amelynek célja, hogy olyanok is nyissanak bankszámlát, akik szerényebb anyagi lehetőségeik miatt nem tették meg ezt. A rászorulóknak lehetősége lesz egy ingyenes számlán intézni az alapműveleteket. Miért kell ilyen?

Hallgassa meg!

4. alkalommal adták át az Európai Falumegújítási Díjat, ezúttal Tihanyban, a két évvel ezelőtti megmérettetés győztes településén. Idén egy osztrák kistelepülés vihette el a rangos elismerést az emberi és természeti erőforrások kíméletes felhasználása, az építészeti környezet megújítása és a foglalkoztatottság szempontjai alapján. Mit hozhat egy ilyen versengés és találkozó a falvak mindennapi életébe?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 15., csütörtök, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább