Napközben: „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázat

A Napközben szeptember 14-i adásának tartalmából.
 

Bár azt mondják, hogy a magyarok kevésbé mobilak, mint más népek, de a munkába jutás miatt egyre többen ingáznak egyik városból, a másikba, otthonról a munkahelyre. Ez bizony akár 1-1,5 óra vagy akár több is lehet. Mennyire jellemző itthon ez a fajta ingázás? Ki, miért vállalja?  Milyen előnyei és milyen veszélyei vannak? Mi az a határ, ami még vállalható?

Hallgassa meg!

 
A gyermekek számára az anya és az apa együtt jelenti a biztonságot, de előfordul olyan élethelyzet, hogy együtt már nem megy tovább és jobb elválni. Ilyenkor óhatatlanul megváltozhat az apa szerepe a családban, ha nem nála marad a gyermek. Miként változik meg ilyenkor az apa szerepe? Meg tudja-e adni továbbra is a biztonságérzetet gyermeke számára? Mit tehet az apa, hogy csökkentse gyermeke veszteségérzetét? Hogyan tartsa a kapcsolatot gyermekével illetve egykori párjával?

Hallgassa meg!

 
A kormány által elfogadott, Magyarország V. középtávú, 2018-ig szóló fogyasztóvédelmi politikájában prioritásként szerepel a fogyasztóvédelmi oktatási, tájékoztatási tevékenység. Ezen belül kiemelt feladatként jelenik meg a gyermekkorúak, tanköteles korúak körében a tudatos fogyasztóvá válás elősegítése, a köznevelésben a fogyasztóvédelmi ismeretek minél szélesebb körű terjesztése. A „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázat keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon oktatási intézmények intézkedéseit, szemléletét értékeli.

Hallgassa meg!

 
˝Egy adyvárosi kutya se képes maga után takarítani˝ – ez a felirat szerepel azokon a kutyavécéken, amiket a napokban helyeztek el Győr egyik városrészében. Azt szeretnék velük elérni, hogy a gondos gazdik felszedjék, eltakarítsák kutyáik ürülékeit, azok ne csúfítsák, „szagosítsák” a környezetet. Hogy néz ki egy kutyawécé? Mennyire terjedt el az országban? Egyáltalán a gazdik mennyire szedik össze itthon a kutyapiszkot kedvenceik után?

Hallgassa meg!

 
Napközben – Kossuth – szeptember 14., szerda, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább