Napközben: Megváltozik az origo nyelvvizsga

A Napközben szeptember 13-i adásának tartalmából.
 

Megváltozik az origo nyelvvizsga, ennek kapcsán beszélgetünk a különböző nyelvvizsga fajtákról. Arról, hogy  mi a különbség közöttük, van-e olyan, amit könnyebb letenni, eltér-e, és ha igen, miben egy nemzetközi nyelvvizsga a magyar államitól, mit fogadnak el itthon és mit kérnek a külföldi egyetemek a leendő diákoktól.

Hallgassa meg!

– Mindenki látott már nagyon idős embert vezetni, amint a kormányba kapaszkodva 40-el halad az autópályán, és  sávváltás előtt előtt nem néz körül. Persze az is igaz, hogy a baleseti statisztikákat nem ők, hanem a fiatalok vezetik. Ma mégis arról beszélgetünk, hogy vajon érdemes-e felső vezetési korhatárt húzni, meg lehet-e határozni, hogy hány éves korig lehet biztonságosan vezetni.

Hallgassa meg!

– Tévécsatornák és díjak. Drágább-e vajon vidéken a tévéelőfizetés? Mi a különbség szolgáltató és szolgáltató között?  Szóba kerül az is, hogyan, hányféle módon kerülhet a nézőkhöz a tévéműsor (földfelszíni; műholdas, digitális vagy analóg kábel) és mi a műszaki elvárás a tévékészülékkel kapcsolatban.

Hallgassa meg!

– Szept. 1-én életbe lépett az új helyesírás – a hónap elején rendre ezzel a címmel jelentek meg újságcikkek. Aztán kiderült, hogy semmi nem pont úgy van, ahogyan gondoljuk. Az új helyesírást érintő pontos információkat fél 11 és 11 között hallgathatják meg.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 13., kedd, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább