×

Túl az Óperencián - - Mihályi Győző - 37. hét

A Túl az Óperencián 37. heti ajánlója
 

A Jászai Mari-díjjal 1990-ben elismert színművész 1972 és 1976 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt, majd éveket töltött a kaposvári Csiky Gergely Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Miskolci Nemzeti Színház deszkáin. A hetvenes és nyolcvanas években tévéfilmekben egyaránt sokat szerepelt, emellett a Szomszédok című teleregényben és a népszerű bűnügyi sorozatban, a Kisvárosban is látható volt. A kilencvenes évek eleje óta a fővárosban él, az elmúlt két évtized során megfordult a József Attila Színházban, a Nemzeti Színházban és a Pesti Magyar Színházban is. Fontosabb szerepei közé tartozik a Rómeó és Júlia Rómeója, a Chicago Billy Flynnje, valamint Higgins a My Fair Lady című musicalből és Athos A három testőrből. Napjainkban az Újszínház társulatának tagja, játszik a Hangemberekben, Az áldozatban és a Dózsa című darabban is.

A Magyar Televízióban több zenés műsorban is feltűnt, ahol természetesen dalra is fakadt, így például az Én és a kisöcsém c. zenés tévéjátékban Eszenyi Enikővel a darab főszerepét énekelte és játszotta, de a SlágerTV több adásában is láthattuk, hallhattuk.

A színházak mellett élete fontos része kollégái érdekeinek támogatása, képviselete, ezért is vállalta el a Színész Szakszervezet elnöki posztját is.

Szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább