Napközben: Idén is kérhető a méhnyakrák elleni védő oltás

A Napközben szeptember 5-i adásának tartalmbából
 

Érettségi után szakmatanulás
Lezárultak a felvételik, pótfelvételik az egyetemekre, főiskolákra. Kiderült kiket vettek fel és kiket nem. Merre tudnak továbbtanulni azok, akik nem kerültek be felsőoktatási intézményekbe? Milyen érettségi utáni szakképzési lehetőségek vannak? Milyen szakmát érdemes választani, amely a munkaerőpiacon is keresett és mennyit ér a cégek számára például a munka mellett elsajátított tudás? Erről beszélünk 9-óra után.

Hallgassa meg!

 
Erdő varázs és erdei iskolák
Erdei tanóra a kisvasúton, játék a patakparton és blogot író kocsányos tölgy. Számos módja van annak, hogyan lehet közelebb hozni a gyerekekhez az erdőt, hogyan válhatnak a fiatalokból természetet szerető és tisztelő felnőttek. Mit tudnak tenni ennek érdekében az erdei iskolák és az egyéb rendezvények? Most hétvégén Egerben, a jövő hétvégén pedig Budapesten beköltözik az erdő a városba. Erdővarázs és minden, ami természet, fél 10-től.

Hallgassa meg!

 
Idén is kérhető a méhnyakrák elleni védő oltás
A méhnyakrák a második leggyakrabban előforduló rosszindulatú betegség nők esetében világszerte. Magyarországon évente 1.200 új esetet mutatnak ki, és 500 halállal végződik. Szeptember 13-ig az idén is kérhető az ingyenes méhnyakrák elleni oltás. Kik és hogyan kérhetik a vakcinát? Mit kell tudni a betegségről és hogyan lehet megelőzni? Erről beszélünk 10 óra után.

Hallgassa meg!

 
Felnőtteknek szóló társasjátékokat teszteltek
Játszani jó, még felnőtteknek is. Egyre többen vannak, akik akár barátokkal, családtagokkal, akár idegenekkel felnőttéként is leülnek társasjátékozni. Egy jó játék nemcsak öröm és szórakozás, hanem közösségi élmény is. De milyen egy jó társasjáték? A Mensa HungarIQa Egyesület tagjai nemrég felnőtteknek készült társasjátékokat teszteltek. Ezzel foglalkozunk fél 11-től. SMS számunk 06/30- 9000- 666. Kérdezzenek velünk.

Hallgassa meg!

 
Napközben – Kossuth – szeptember 5., hétfő – 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább