Napközben: A korábbinál magasabb ösztöndíjat kapnak a magyar Erasmus hallgatók az új tanévtől

A Napközben szeptember 2-i adásának tartalmából
 

Hallgassa meg!

Legfittebb munkahely

Az olimpiának vége, de a Legfittebb Munkahely Felmérés még javában zajlik. Miért fontos és gazdaságos a munkaadónak ha fitt és egészséges a dolgozója? Milyen módszerekkel lehet ösztönözni a munkavállalók rendszeres mozgását? Az elmúlt években mely munkahelyek voltak a legfittebbek? Sikerült-e megőrizni sportosságukat?
Vendégek: Czakó Márton, Team Rekreáció Kft ügyvezető, a Legfittebb Munkahely Felmérés projektmenedzsere;dr. Szabó Ágnes – Corvinus Egyetem Üzleti Gazdaságtan Tanszék adjunktusa, vállalati sportból szerezte a doktoriját, a felmérés szakértője; dr. Koppány Szilveszter, foglalkozás-egészségügyi szakorvos, az Unilever orvos tanácsadója (tavalyi kategória győztes); Császár Zoltán, Hansgrohe ügyvezetője (kisvállalat kategória győztes)

 

Hallgassa meg!

Korlátok nélkül

A korábbinál magasabb ösztöndíjat kapnak a magyar Erasmus hallgatók az új tanévtől, és további kiegészítő támogatást is igényelhetnek a hátrányos helyzetű, illetve a fogyatékossággal élő fiatalok. Az uniós támogatású Erasmus+ programba bekapcsolódó diákok legalább fél évig tanulhatnak, vagy végezhetnek szakmai gyakorlatot a külföldi partnerintézményekben.
Vendégek: Fekete Zsófia, a Tempus Közalapítvány munkatársa; Szontágh Anikó, az ELTE Erasmus koordinátora; Vaski Nóra, a PTE-n végzett mozgássérült fiatal, részt vett az Erasmus programban

 

Hallgassa meg!

Lovasoktató képzés

Kevés a megbízható szakképzett lovasterapeuta aki mind a sérült emberekhez mind pedig a lovakhoz is jól ért. Pedig a lovasterápiás módszerek terjedésével és bizonyított eredményeivel mind több szakemberre van szükség. A Magyar Lovasterápia Szövetség lovas oktatók és lovas edzők számára képzést hirdet. A jelentkezés folyamatos és vélhetőleg hamar telítődnek a csoportok.
Vendégek: Bozori Gabriella, lovasterapeuta; Kissné Hatvani Erika, hódmezővásárhelyi lovasterapeuta, iskolai lovas oktató

Bozsik gazda-szilva

Napközben – Kossuth – szeptember 2., péntek – 9:00

Szerkesztő: Czifra Szilvia
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább