Napközben az üzemanyagokról

A Napközben augusztus 24-i adásának tartalmából
 

Hallgassa meg!

Mi a különbség az olcsó és a drága üzemanyag között? Tényleg jobb a drágább? Vajon ugyanolyan a diszkont kútnál és a márkás kútnál vásárolt benzin és gázolaj? Igaz, hogy tovább tart az az autó, ami prémium benzinnel jár? Minden az üzemanyagokról.

Ezután tanácsok következnek kezdő szülőknek haladóktól és szakemberektől iskolakezdésre. Mit vásároljunk, hol, mennyit és mennyiért? Néha nem árt, ha fenntartásokkal kezeljük a tanító néni listáját, és igen, meg kell mondani az elsős gyereknek, hogy a májkrémes szendvicset csak csomagolva teheti el – mondják a tapasztalt anyukák, a pszichológus pedig óv attól, hogy a saját régi szorongásainkat ragasszuk rá gyermekünkre.

10 óra után a diákmunka új szabályozásáról beszélgetünk, pl mostantól a diákoknak is jár fizetett szabadság. De vajon mennyi, ha mondjuk nyáron egy hónapot dolgozik valaki? Természetesen az is kiderül, miért éri meg a diáknak és a cégnek is szövetkezeten keresztül bonyolítani a munkaviszonyt.

Fél 11 után az egyre divatosabb rendhagyó, tematikus városi séták kerülnek szóba. Ilyenkor nem a látványosságokat járják be a csoportok, hanem különböző témák köré szervezik az utakat. Létezik pincetúra, padlástúra, denevérnéző-, szecessziós ablak- és rehabilitációs séta. A kezdeti város és helytörténeti történeti próbálkozások után kiderült, hogy rengeteg embert érdekelnek saját környezetének titkai.

Napközben – Kossuth – augusztus 24., szerda, 9:00

Szerkesztő: Veress Ágnes

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább