Fölszállott a páva 2016

Mit jelent a Fölszállott a pávások számára augusztus 20-a?

Augusztus 20-a alkalmából megkérdeztük a Fölszállott a páva közreműködőit, győzteseit és felkészítő mestereit, hogy mit is jelent számukra a magyar államalapítás ünnepe.

Nézzék meg a videókat!

Kíváncsiak, hogy Berecz István mit gondol augusztus 20-áról és a néptáncosok feladatáról?

Sánta-Bíró Anna és Sánta Gergő felkészítő mestereket is kérdeztük államalapítási ünnepünkről és arról, hogy mit jelent számukra a néptánc.

Csizmadia Anna a Fölszállott a páva 2012-es győztese mesélt nekünk arról, hogy mi a jól bevált szokása Családjával augusztus 20-án.

Kaszai Lili és Fundák Kristóf, a 2014-es Fölszállott a páva győztesei és a 2016-os Fölszállott a páva felkészítő mesterei is megosztották érzéseiket, gondolataikat augusztus 20-ával és a néptánccal kapcsolatban.

Mihályi Gáborral is beszélgettünk I. Szent István király ünnepéről és a folklór fontosságáról.

Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus szerint a közel 1000 éves magyar múltat jelképezi Szent István király ünnepe

Vojtonovszky Sándor a videóban elárulja mit tanított neki nagypapája, illetve azt is, hogy szerinte miről kéne szólnia 20-ának.

Pál István Szalonna a kereszténység fontosságáról és gyermekkori élményeiről is mesél videónkban.

Tintér Gabriella elárulta mit érez hazája iránt és azt, hogy érzi magát nemzeti ünnepünkkor.

Zsikó Zoltán szerint jó eséllyel megtart bennünket a jó Isten a Kárpát-medencében, ha sikerül tartanunk a hármas egységet, miszerint magyarul beszélünk, táncolunk és énekelünk. További értékes gondolatokért kattintson a videóra!

 
Fölszállott a páva, hamarosan a Dunán!

Tovább a műsoroldalra >>>

További olvasnivalók