Szellem a fazékból: Negyedik legkedveltebb nemzeti ételünk a paprikás csirke

A Szellem a fazékból augusztus 13-i adásának tartalmából
 

Hallgassa meg!

Negyedik legkedveltebb nemzeti ételünk a paprikás csirke. A főételek közül csak a gulyás, a töltött káposzta, a halászlé előzi meg. Külföldre szakadt hazánkfiainál azonban – nosztalgiában – az első. Nem véletlenül, hiszen a selymes, kissé pikánsan szaftos, galuskával és uborka salátával kínált étel majdnem mindent egyesít, ami tipikusan magyar: hagymát, pirospaprikát, tejfölt. Ezért ez szinte egy ünnepi „Szellem a fazékból”. Vinkó József segítőtársai pedig ezúttal a Lehel piac főzőasszonyai, Jahni László, a szemesi „Kistücsök”, és Dudás Szabolcs az encsi „Anyukám mondta” séfjei lesznek.

Szellem a fazékból – Kossuth – augusztus 13., szombat, 9:30

Tovább a műsoroldalra>>>

 

 

 

Videó ajánló

Olvasson tovább