Napközben az őzek nászáról

A Napközben augusztus 8-i adásának tartalmából

Amikor egy család költözne, számos szempontot vesz figyelembe: hol van iskola, óvoda, játszótér, ám a döntés nem könnyű. Elkészült és a napokban elindult a Családbarát környék- index, amely számos tényezőt figyelembe véve elemzi és hasonlítja össze Budapest 191 városrészét. Milyen szempontokat veszünk figyelembe egy –egy ingatlan vásárlásakor, melyek a legkelendőbb lakások, házak? És mindez hogyan érvényesül az árakban?

Hallgassa meg!

 
Július végén megkezdődött az őzek násza. Augusztus második feléig fokozott vadveszélyre számíthatnak az autósok, motorosok az utakon. Egy – egy vaddal való ütközés jobb esetben személyi sérüléssel nem, „csak” komoly anyagi kárral jár. Hogyan lehet elkerülni a vadbalesetet, mi a teendő, ha mégis ütközünk őzzel, vagy kisebb állattal? A biztosítás mikor mit térít és mit tehetnek a vadásztársaságok a megelőzés érdekében?

Hallgassa meg!

 
70 éve, augusztus 1-én vezették be a forintot. A magyar fizetőeszköz sokat változott az elmúlt évtizedek folyamán, de merre tart? Mikor és mennyire szeretünk készpénzt használni, hogyan lehet beváltani a sérült vagy éppen régi kiadású bankókat? És mi jelent igazán értéket egy gyűjtő számára?

Hallgassa meg!

 
A napokban 70 percet késett egy IC, mert a szerelvény eltévedt. A nyári hőségben azonban nem ritka hogy a szerelvények 20-30 percet vagy akár ennél többet is késnek. Milyen kárpótlás illeti meg az utasokat, ha késnek a vonatok vagy buszok és emiatt kára keletkezik az utazónak? Egyáltalán milyen szolgáltatásokat várhat el az utas a pénzéért?

Hallgassa meg!

 

Napközben – Kossuth – augusztus 8., hétfő, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Czifra Szilvia

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább