Napközben: Kezdődik a parlagfű igazi szezonja

A Napközben augusztus 4-i adásának tartalmából
 

– Augusztusban kezdődik a parlagfű igazi szezonja, a hatóságok harcra készek. Melyek a földtulajdonosok jogai és kötelezettségei, ki végzi a földi és légi felderítést, mekkora a bírság, mikor rendelhetik el a kényszerkaszálást, valamint beszélünk még az osztatlan közös tulajdonú földekről is.

Hallgassa meg!

– Hiába drágul a kötelező biztosítás évről évre, még mindig veszteséges az ágazat. Ez a megállapítás is szerepel az MNB friss jelentésében. „Kárkirály” a kamion és a troli, vagyis ezek a járművek okozzák a legtöbb és legnagyobb összegű kárt. De a személyautók sem sokkal maradnak el, ráadásul a nagyobb autó nagyobb balesetet okoz, márpedig újabban az egyre nagyobb kategóriájú kocsik a kelendőbbek.

Hallgassa meg!

– Augusztus 1-től változnak bizonyos adószabályok és a cafeteria egyes elemei: Módosul a kiküldetés fogalma és elszámolása, áfamentes lesz a sportrendezvények szervezése és átalakul a lakáshitel munkáltató általi támogatása. Szó lesz a Koma tagságról is, azaz a köztartozásmentes adózói adatbázisban való szereplésről, a bekerülés és kikerülés feltételeiről.

Hallgassa meg!

– Nyári táborok várják a házasságban élőket, a „Házas hétvége” lelkiségi mozgalom szervezésében, de a nyár, a nyaralás egyébként is alkalmat ad az együttlétre, a családi kapcsolatok megerősítésére, vagy akár pontot tehet egy gyengélkedő viszonyra.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 4., csütörtök, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább