Szellem a fazékból: Alexander Bródy, a magyar konyha szerelmese

A Szellem a fazékból július 30-i adásában
 

Hallgassa meg!

A Szellem a fazékból műsorsorozatában ezúttal egy igazi gourmet lesz Vinkó József vendége. Alexander Bródy, akinek már 5 éves korában asztala volt a Gundelben. Perigordban evett szarvasgombát, 3 Michelin csillagos étterem volt a kedvenc „kocsmája”, és ivott 1953-as Chateau Lafite Rotschild vörösbort, amelyből akkoriban 3200 dollárra rúgott egy palack ára. Alexander Bródy a magyar konyha szerelmese, kedvenc étele a rakott krumpli, a sonkás kocka, és a pacalpörkölt. Ugyanazt vallja, mint imádott nagybátyja, Hunyady Sándor, aki egyszer pontosan megfogalmazta, mi a problémája a nyugat-európai kifinomult konyhákkal. „Az őserő hiányzik belőle! A bűn, a veszély, a kockázat, a paprikaméreg! Az hiányzik belőle talán, hogy nem okozhat komplikációt. Afféle mint egy sápatag, unalmas feleség, akit csak homlokon csókol a férje. Egy vadpörkölt pedig olyan a kocsma foltos abroszán, mint egy tüzes szerető. Fejünkbe száll a párája, mintha a fülünkbe súgná csábítóan: Megöllek! De amíg élsz, istenien mulathatsz velem.”

Szellem a fazékból – Kossuth – Július 30., szombat, 9:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább