Napközben a Tinik alkoholfogyasztásáról

A Napközben július 28-i adásában
 

– Nyár esti lazulós borozgatás, sörözés: vajon tudjuk-e hol a határ, meddig szól az üdülés alatti kikapcsoldásról és mikor válik túlzóvá, esetleg a függőségig elfajulva? Sérülékenyebb korosztály-e a tizenéves réteg ebből a szempontból, pl. a több napos rendezvények, bulizások idején.

Hallgassa meg!

– A Csodavár nevű Down játszház időkapszuláját tették le nemrég egy XV. kerületi, elhanyagolt mozi területén, ahol hamarosan egyedülálló, európai szintű fejlesztőközpont épül. A korai fejlesztésen túl meghatározó lesz az ún. inkluzív nevelési elvek érvényre juttatása is, ami a megkülönböztetés nélküli szemlélet formálásához nélkülözhetetlen.

– CE jelölés a termékeken: mit is jelent pontosan, fel kell-e tüntetni mindenen, vagy csak bizonyos árucikkeken? Ehhez kapcsolódva újraskálázzák a háztartási gépek energiahatékonysági cimkéit, a már a boltokban lévő termékeket is újra kell cimkézni 21 hónapon belül.

Hallgassa meg!

– Kifejezetten rászoruló családok és gyermekek számára számos tábort szervez idén is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Lesznek tematikus, bentlakásos és napközis táborok egyaránt, Budapesten és az ország több pontján.

Hallgassa meg!

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter

Műsorvezető: Banner Géza

Napközben – Kossuth – Július 28., csütörtök, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább