×

Vasárnapi újság: Milyen változtatások védik a magyar polgárok biztonságát?

A Vasárnapi újság július 17-i adásának tervezett tartalmából
 

A nizzai terrortámadás után. Milyen változtatások védik a magyar polgárok biztonságát? A brüsszeli migrációs csomagok és megvalósításuk magyar elutasítása. Beszélgetés Rogán Antallal, a miniszterelnök kabinetfőnökével.

Hallgassa meg!

Hallgattassék meg Junker is. A Civil Összefogás Fórum petíciót intéz az Európai Unió fórumaihoz, annak érdekében, hogy számoltassák el Jean-Claude Junkert eddigi tevékenységéről és a Brexit megelőzésére meg nem tett lépéseiről. A kezdeményezésről a CÖF alapító elnökét, Csizmadia Lászlót kérdezzük.

Mi lesz a NATO-val az angolok kilépése után? Hogyan akar és tud szerepet vállalni a migránsválság leküzdésében az Észak-Atlanti katonai szervezet? Helyzetelemzéssel Boros-Bánk Levente politológus szolgál.

Hallgassa meg!

Menekülés Párizsból. A migránsok és a hazai tüntetők miatt egyre kaotikusabb francia fővárosból tért haza és tapasztalatait könyv alakjában is közzé tette Fert Mónika. A Tükör mögött című kötet szerzőjével beszélgetünk.

1956 menekültjei. 8 fiatal történetét mondja el az Egyesült Államokban kiadott és most magyarul is megjelent kötet. Közülük ketten, az Angliából Magyarországra visszatért Ürmössy György és az Ausztriából hazatelepült Toró-Csák Anikó idézi fel a menekülés napjait és hazatérésük történetét.

Hallgassa meg!

A felrobbantott viadukt. A Horthy-érában kommunista, a szocializmus idején fasiszta terroristának nevezték a biatorbágyi merénylőt. A Matuska-ügy dokumentumai és igaz története. Hogyan őrizte meg a párt irattára a történtek dokumentumait? Miért köszönhető ez Nemes Dezsőnek? Révész Béla jogtörténész elemzése.

Hallgassa meg!

Megújult a Magyar Nemzeti Digitális Archívum. Az átalakítás céljairól Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Lovas Lajos a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet főigazgatója tájékoztat.

Nemzetpolitika és környezetvédelem. A Somosi Környezetvédelmi Központ nyári táborában az idén is a Kárpát-medence minden tájáról érkeztek résztvevők. A természetismeret bővítése mellett immár 17. éve itt a közös történelmi és kulturális múlt elmélyítését is szem előtt tartják a szervezők. Összefoglaló a tábor programjából.

Vasárnapi újság – Kossuth – július 17., vasárnap – 6:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább