Talán hihetetlen, de a fagylalt őse ötezer éve ismert. Akkoriban egyszerű volt a fagyasztási technika. Csak hó kellett hozzá, vagy jég. Kínában volt. Ott már Krisztus előtt háromezerben jégvödörben tárolták a mézes gyümölcsleveket. A jeget a hegyekben táblára bontották, majd verembe hordták. A fagylaltkészítés titkát aztán a kínaiaktól lesték el az egyiptomiak. Aztán már nem volt megállás. Az amerikaiak évente több mint 2 milliárd dollárt költenek jégkrémre. A legtöbb fagylaltot a finnek eszik – érthetetlen módon -, évente, fejenként 16 litert, a sereghajtók a portugálok, alig két literrel. Mi a középmezőnyben tanyázunk. Vinkó József elmeséli Önöknek a fagylalt történetét. Segítőtársai pedig Bíró Lajos séf, Rédey Judit muzeológus és Pálfi Attila balatonmáriafürdői cukrász (ő nyerte az év balatoni fagylaltja versenyt) lesznek.
Szellem a fazékból – Kossuth – Július 16., szombat, 9:30
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.