Egyéb

Találja meg Ön is kedvencét a Duna Televízió e heti filmkínálatában!

A Duna csatorna kínálatában július 11. és 18. között is számos dokumentum-, művész- és szórakoztató film közül választhatnak nézőink.

Július 11-én, hétfőn 23:50-től A regula című amerikai dokumentumfilm kerül vetítésre, melyben arra keresik a választ, hogyan használják a Newark Apátság szerzetesei a diákok nevelésére Szent Benedek 1500 éves Reguláját.
10

Július 12-én a csatorna A köz szemérme című olasz vígjátékot ajánlja. A 4 epizódból álló film az Olaszországban a hetvenes évek egyik legnépszerűbb műfaját, az úgynevezett “commedia sexy”-et képviseli. Alberto Sordi rendező ezt az időszakot eleveníti fel az 1976-os filmben, melynek célja az is, hogy lerántsa a leplet kora társadalmáról.
5

Július 12-én, kedden 22:20-tól vetíti a Duna csatorna A 109. utas című, 2008-as amerikai thrillert. Főszerepben a 33 éves Oscar-díjas Anne Hathaway-t láthatjuk, aki a történet szerint pszichoterapeutaként egy repülőgép-szerencsétlenség rejtélyes okait kutatja a túlélők segítségével.
3

Ezt követően, 23:55-től az Arthur Newman világa érkezik a Duna képernyőjére Dante Ariola rendezésében, az Oscar-díjas Colin Firth és Emily Blunt főszereplésével.

Július 13-án, szerdán 00:00+05’- kor tűzi műsorára a Duna csatorna A Buddenbrook ház című német filmdrámát, mely Thomass Mann (1875-1955) irodalmi Nobel-díjas német író azonos című reményének pazar, 2008-as feldolgozása. A rendező és a forgatókönyvíró az Emmy-díjas Heinrich Breloer.
7

Rögtön a Buddenbrook ház után indult a VI. Pál – Viharos idők pápája című olasz történelmi filmsorozat első része! A főbb szerepekben Fabrizio Gifuni (Giovanni Battista Montini – VI. Pál pápa), Claudio Botosso (Roberto Poloni) és Mauro Marino (Don Pasquale Macchi) olasz színészek.
4

Július 14-én, csütörtökön 20:30-kor Jennifer Lopez amerikai énekes, színésznő és a 46 éves Oscar-díjas Matthew McConaughey főszereplésével érkezik a Szeretném, ha szeretnél című amerikai-német romantikus vígjáték, melyben Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező épp egyik ügyfelébe habarodik bele.
11

22:15-kor kezdődik a Konyec – Az utolsó csekk a pohárban című 2007-es magyar film Schell Judit, Keres Emil, Földi Teri, Schmied Zoltán és Dzsoko Roszics főszereplésével, Rohonyi Gábor rendezésében. A film a 38. Magyar Filmszemlén három díjat kapott: Közönségdíjat, a Diákzsűri különdíját és a legjobb műfaji filmnek járó elismerést.

A magyar film után 00:00+05’- kor a Bazi rossz Valentin-nap című 2009-ben bemutatott amerikai romantikus vígjátékot tekinthetik meg. Az író, rendező és főszereplő Nia Vardalos, akit a nagysikerű Bazi nagy görög lagzi című filmből ismerhetünk, aminek köszönhetően Golden Globe-díjra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában.

Július 15-én, pénteken pontban éjfélkor közvetíti a Duna csatorna a 2008-as Ellenállók című amerikai filmdrámát, mely Edward Zwick rendezésében készült. Főszerepben Daniel Craig, Liev Schreiber és Jamie Bell. Az Ellenállók egy rendkívüli történetet a családról, a becsületről, a kitartásról és a megváltásról.
8

Július 16-án, szombaton a Repülők, vonatok, autók című amerikai vígjáték 19:30-tól tekinthető meg a Dunán, melyben az amerikai komikus, színész és zenész Steve Martin és a kanadai színész, John Candy játsszák a főszerepet, akik minden lehetséges módszert és járművet bevetnek, hogy Neal, a sikeres reklámszakember hazaérjen Hálaadásra.

Az amerikai vígjáték után 21:10-től a 2013-as Grace – Monaco csillaga című életrajzi dráma kerül vetítésre. Grace Kelly történetét az Oscar- és Golden Globe-díjas ausztrál-amerikai színésznő, Nicole Kidman kelti életre, Olivier Dahan rendezésében.

Július 17-én 21:30-kor sugározza a Duna csatorna a Cape Fear – A rettegés foka (1991) című amerikai thrillert, melyben a pszichopata bűnöző, Max Cady 14 évi börtön után kiszabadul, s csak egyetlen cél lebeg előtte: bosszút állni egykori ügyvédjén. A film direktora Martin Scorsese. a szereposztásban pedig olyan neves színészek kaptak helyet, mint Robert De Niro, Nick Nolte és Jessica Lange.
1

Az amerikai thrillert egy drámai vígjáték váltja, Fifti-fifti címmel. A film főszerepében Joseph Gordon-Levittet láthatjuk, ő formálja meg a 27 éves, átlagos életet élő Adamet, akiről kiderül, rákos, ám a betegség nem mindennapi módon dolgozza fel.
2

01:20-tól a Jabberwocky című angol vígjáték kerül a Duna képernyőjére, Michael Palin, Harry H. Corbett, John Le Mesurier és Warren Mitchell szereplésével. A Gyalog-galopp nyomán világhírűvé vált Monty Python Repülő Cirkuszának legismertebb figurája, Terry Gilliam rendezte az ugyancsak Python-os Michael Palin főszereplésével, igazi komédiára készülhetünk!
9

A Duna csatornán a sorozatkedvelők is megtalálják kedvenceiket. A IV. évaddal folytatódik a Charly, majom a családban (hétfő-péntek 16:10), míg a Doc Martin IV. évada július 14-én 17:05 időpontban lesz látható, Martin Clunes főszereplésével. A hegyi doktor V. évadának első része ugyancsak csütörtökön, 18:35-kor kerül vetítésre a csatornán.

Videó ajánló

Olvasson tovább