×

Túl az Óperencián: Andrejcsik István

A Túl az Óperencián 27. heti ajánlója
 

Ezen a héten is egy csodálatos embert, egy csodálatos művészt szeretnék bemutatni Önöknek…..már akinek egyáltalán be kell, hogy mutassam, mert anyaszínháza, a Szegedi Nemzeti Színház mellett, nagyon sok színpadon megfordult, és mindemellett, sok-sok művész tanítványa is viszi megérdemelten jó hírét.
A hatvanegy esztendős bariton operaénekes az elmúlt három évtized zenei életének egyik meghatározó egyénisége Szegeden.
Fiatalon a Magyar Néphadsereg Művész együttesének énekkari tagja volt, felsőfokú tanulmányait pedig a Zeneakadémián végezte, ahol operaénekesként diplomázott.
1983 óta oszlopos tagja a Szegedi Nemzeti Színháznak –melynek színpadán Mascagni Silvanójaként mutatkozott be –, korábban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán is, jelenleg pedig a szegedi egyetemen tanít. A színpadon olyan operákban volt látható, mint az Álarcosbál, a Figaro házassága és A Varázsfuvola,továbbá Verdi Macbethje, a Wagner tollából származó A bolygó hollandi és Puccini szerzeménye, a Gianni Schicchi. Utóbbi háromban egyaránt a címszereplőt játszotta és énekelte. Példaképének az olasz Mattia Battistinit és kortársait, a bel canto énektechnika úttörőit tekinti.

Természetesen az operett sem áll távol Tőle, melyben több alkalommal ki is próbálhatta magát.

Várja Önöket továbbra is szeretettel: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább