Napközben: Hogyan járunk el helyesen, ha elütött állatot látunk?

A Napközben július 4-i adásának tartalmából
 

Autóval nyaralni csábító, hiszen sok esetben még a repülőjegyeknél is olcsóbb lehet az üzemanyag a tengerpartig. Ha már ott vagyunk, nem kell bérelni, sokkal egyszerűbb megoldani a helyben mozgást. Persze az autós nyaralásnak is vannak veszélyei, hiszen baleset, lopás és autófeltörés külföldön, belföldön is előfordulhat. De hogyan őrizhetjük meg értékeinket, köztük természetesen a gépkocsinkat, a nyaralás alkalmával?

Hallgassa meg!

Nemcsak bennünket, hanem kedvenceinket, de még vadállatokat is érhet baleset. Műsorunkban megbeszéljük, hogyan járunk el helyesen, ha elütött őzet, megsérült gólyát vagy éppen a hőségtől az autóban szenvedő kutyát látunk.

Hallgassa meg!

Tavaly csaknem másfélszer annyi hölgy jelentkezett OKJ-s képzésre, mint az azt megelőző évben, és nőtt a diplomások aránya is a tanulók között – derül ki egy felnőttképzéssel foglalkozó cég adatainak elemzéséből. Míg a férfiak között továbbra is az ipari képzések a legnépszerűbbek, a hölgyek toplistáját a pénzügyi-számviteli OKJ-s képzések vezetik. De vállalkozna-e Ön további képzésre, és akár munkahelyet is váltana, ha az új szakma iránt nagyobb a kereslet?

Hallgassa meg!

A trükkös csalók kihasználják az emberek jóhiszeműségét. A régi módszereken túl újabb és újabb lehetőségeket keresnek, hogy megszerezzék áldozataik pénzét. Az alkalmazott trükkök fegyvertára óriási, az elkövetők pedig rendkívül gyorsan alkalmazkodnak egy adott helyzethez. Minden esetben egy cél vezérli őket, a sértett pénzének megszerzése. Mit tehetünk, hogy elkerüljenek bennünket a trükkös tolvajok, és megőrizzük értékeinket.

Napközben – Kossuth – július 4., hétfő – 9:00

Műsorvezető: Czifra Szilvia
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább