Lemezelő Keller Andrással

Július 3-án Keller András hegedűművész-karmester, a Concerto Budapest zeneigazgatója lesz Madarász Zsolt vendége a Bartók Rádió Lemezelő című műsrában
 

Keller András 14 éves korában került a Zeneakadémiára: tanárai Kovács Dénes, Rados Ferenc és Kurtág György voltak, Salzburgban pedig Végh Sándornál tanult. Koncertmestere volt az Állami Hangversenyzenekarnak, 1984 és 1991 között a Budapesti Fesztiválzenekarnak, emellett szólistája az Országos Filharmóniának. 1987-ben megalapította a Keller Quartettet, amellyel 1990-ben megnyerték a világ két legjelentősebb vonósnégyes versenyét: az Evianit, a Reggio Emiliait, valamint azok összes különdíját. Az együttes rendszeres résztvevője a nagy európai és amerikai fesztiváloknak, hangversenytermeknek Londontól New Yorkig, Berlintől Amszetrdamig.
A Concerto Budapest élére történő kinevezése döntő változást hozott a zenekar életében: 2007-től az egyre bővülő klasszikus repertoár mellett nagy hangsúlyt fektet az együttes a XX. századi, illetve a kortárs zenei művek előadására, sok esetben magyarországi bemutatására is.

Lemezelő – Bartók – Július 3., vasárnap, 16:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább