×

A Vasárnapi újság vendége Rieger Tibor Szervátiusz-díjas szobrászművész

A Vasárnapi újság július 3-i adásának tartalmából
 

Kuláküldözés Magyarországon. A Veritas Történetkutató Intézet, a Nemzeti Levéltár és Nagykőrös városának pályázata diákokat szólított meg. Mennyire ismerik fiataljaink a magyar történelemnek ezt a sötét időszakát? Beszámoló a nagykőrösi díjkiosztóról.

Hallgassa meg!

Az én 56-om. Az MTVA felhívására már most több mint 300 jelentkező vállalta, hogy elmondja a magyar forradalom és szabadságharc idején átélt élményeit. Beszélgetés Siklósi Beatrix főszerkesztővel.

Hallgassa meg!

Ruszkik haza! 25 esztendővel ezelőtt távozott Magyarország területéről az utolsó szovjet katona. Előzmények és következmények – milyen háttere volt a Vörös Hadsereg távozásának? Történeti áttekintéssel szolgál Miklós Péter történész.

Hallgassa meg!

Ismét önállóan működik és az Állatorvosi Egyetem nevet viseli az állatgyógyászat európai élmezőnyébe tartozó oktatási intézmény. Nem csupán az állatok gyógyítására, de az őshonos magyar állatfajták tiszteletére is tanítják a hazai és külföldi diákokat.

Hallgassa meg!

Lélektől lélekig: Fabiny Tamás evangélikus püspök gondolatai.

Hallgassa meg!

Hazugságok és tévedések. Az Európai Unió vezérkara még mindig nem hajlandó figyelembe venni az uniós tagországok és azok lakosságának véleményét. Interjú Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

Hallgassa meg!

Széthulló Európa? A Brexit után kérdés, együtt tartható-e az Unió? Mit mutatnak a történelmi tapasztalatok, mi lehet a szövetségek felbomlásának következménye? Helyzetelemzés Tőkéczki László történész-politológus segítségével

Családpolitika a 2017-es költségvetés tükrében. Milyen lépéseket tesz lehetővé a jövő évi büdzsé a családok további segítése érdekében? Megoldódott-e a rászoruló gyermekek nyári ellátása? Interjú Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral.

Szobrok fényképen. Kötetbe gyűjtve mutatják be Rieger Tibor Szervátiusz-díjas szobrászművész munkásságának jelentősebb állomásait. A mester nemzeti elkötelezettségéről és alkotásainak üzenetéről beszél Prokopp Mária művészettörténész, Török Ádám versénekes és Rieger Tibor.

Magyar vitézek Visegrádon. Előzetes a XXXII. visegrádi palotajátékokról. Az eseményekről és a palotajátékok előzményeiről a Szent György lovagrend kancellárja, Cseke László beszél.

Vasárnapi újság – Kossuth – július 3., vasárnap – 6:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább