×

Túl az Óperencián - Bencze Ilona - 26. hét

A Túl az Óperencián 26. heti ajánlója
 

A nagykanizsai születésű Jászai Mari-díjas színművésznő 1972-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd közel húsz esztendőn át a Madách Színház társulatának tagja volt. Később, szabadfoglalkozású színésznőként megfordult Kecskeméten, Sopronban és Tatabányán, illetve olyan fővárosi teátrumokban is, mint az Örkény István Színház és a Játékszín. Emlékezetes színpadi szerepei közé tartozik a Három nővér Olgája, Éva Az embertragédiájából, valamint a Szentivánéji álom Titániája és a Macskák című musical főszereplője, Grizabella.

Napjainkban ismét a Madách Színház előadásaiban látható, rendezéseit – köztük a Párizsi éjszakák című zenés darabot – pedig a Turay Ida Színházban tűzték műsorra az elmúltévadban. A hetvenes években tévé- és játékfilmekben is szerepelt, pályafutása elismeréseként 2015-ben érdemes művész címmel illették.

Bencze Ilona gondolatai:

 „Egyre többen hallgatják mostanában a rádiót! ….Vágynak az emberek, a tartalmas, szép műsorokra, és ha ez a rádió ilyen, akkor boldog vagyok, hogy ebben részt vehettem! ”

Várja Önöket továbbra is szeretettel: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább