Alpok-Duna-Adria: A csocsó varázsa

Az Alpok-Duna-Adria június 30-i ajánlója
 

Az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös televíziós műsora.

Az Adria egyik gyöngyszeme, Sibenik városa idén 950 éves. A történelmi óvárosban a szűk utcácskák és a lépcsők miatt szinte lehetetlen közlekedni, az utcák forgalomáteresztő képessége minimális. Ahol pedig nincs forgalom, ott élet sincs. Ezért indították el azt a projektet, mely szerint a közlekedést elektromos meghajtású járművekkel biztosítják a lakók, a vendéglátósok és szállásadók számára.

Bajusz kell a magyarnak!” Ez volt a jelmondata a 8. alkalommal megrendezett Kunsági bajuszfesztiválnak. A Magyar Bajusz Társaság által szervezett esemény célja a hagyománytisztelet és az egészséges nemzeti büszkeség  helyreállítása  és mindenek előtt a bajuszviselet népszerűsítése.

Bajorország területén több mint 700 kisebb alagút és földalatti járat ismert. Az alvilág labirintusainak“  is nevezik e rejtélyes építményeket, amelyeknek keletkezéséről és céljáról mindmáig semmit sem tudunk. Hosszuk akár 50 méter is lehet, elágazások és keresztjáratok találhatók bennük, és nem vezetnek sehová.

Zajlik a Labdarúgó Európa Bajnokság,  a futball népszerűsége pedig ilyentájt különösen szembetűnő. A szórakozóhelyeken  az  asztali foci, vagy  ahogy nálunk mondják, a  csocsó,  sokakat csábít versenyzésre.  A háború utáni években a bajorországi  Xaver Leonhart  bútorasztalos fejlesztette ki a gyors, sportos és mégis elnyűhetetlen csocsót, amivel meghódította a piacot. Halála után a lánya majd az unokái vezették tovább a sikeres vállalkozást.

Alpok-Duna-Adria  Duna TV –  június 30., csütörtök  7.55
Ismétlés: Duna World – június 30. csütörtök 15,35

Szerkesztő: Sári Zsuzsa

Videó ajánló

Olvasson tovább