Napközben: A fogyasztóvédelmi hatóság célzott ellenőrzéseket tart

A Napközben június 22-i adásának tartalmából
 

Zajlanak az érettségik, megtörténtek a bizonyítványosztások. Sok tanuló szorongva várja az eredményeket. Sőt előfordul az is, hogy ilyenkor nem mennek haza. Eltűnnek, elszöknek otthonról vagy a bizonyítványosztás után már haza sem mennek. Sőt ritkán tragédiák is elfordulnak. Persze ennek már egészen biztosan a tanév közben is vannak előjelei. Ki hibázik ilyenkor? Miért szorong a gyermek? Mit tehet a szülő, a pedagógus vagy akár a barátok, ha érzékelik a bajt? Fodorné Dr. Földi Rita pedagógiai-, klinikai szakpszichológus,neuropszichológus, csoport analitikus Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető.

Hallgassa meg!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vendéglátóhelyek, idegenforgalmi szolgáltatók betartsák a szabályokat. A fogyasztóvédelmi hatóság célzott ellenőrzéseket tart annak érdekében, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen. A nyári idegenforgalmi szezonban, június 6-ától folyamatosak az ellenőrzések elsősorban a fesztiválokon és különböző rendezvényeken. Az ellenőrzések egyebek mellett kiterjednek az egyes idegenforgalmi szolgáltatásokra és az árfeltüntetésre. Az ellenőrzések további helyszínei a strandok, élményfürdők, wellness és gyógyturisztikai létesítmények, a különböző gasztronómiai, szabadidős és kulturális rendezvények, az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő vendéglátó-ipari egységek

Hallgassa meg!

A nyári időjárással összefüggésben szinte naponta nyílnak az újabb kertmozik Budapesten, 8-10 szabadtéri mozi kínálatából biztosan válogathat a közönség. A Kertmozi-Truck mobil kertmozi üzemeltetői négy szabadtéri mozit működtetnek, többek között a Hajógyári-szigeten, a Margitszigeten és a budai Várkertben. Elmondásuk szerint a szabadtéri mozik látogatottsága teljesen változó, nagyrészt a helyszíntől, a kialakítástól és természetesen a hely nagyságától függően. Az általuk szervezett kertmozikban – melyek nem szórakozóhelyeken, kerthelyiségekben találhatóak – 180–800 főig érkeznek a látogatók. A szabadtéri moziknak különleges hangulata van, különösen a nyaralóhelyeken számítottak korábban idegenforgalmi attrakciónak? Van-e a szabadtéri moziknak jelene, jövője? Mekkor a látogatottságuk? Kik, miért járnak szabadtéri moziba? Üzlet-e még manapság ilyet üzemeltetni?

Hallgassa meg!

 Napközben – Kossuth – Június 22., szerda, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább