×

Túl az Óperencián: Eperjesi Erika

A Túl az Óperencián 25. heti ajánlója
 

A miskolci születésű operaénekesnő hatéves korában kezdett zongorázni tanulni, zeneiskolás növendékként pedig már hangja képzésével is foglalkozott. A kilencvenes évek elején, utolsó éves gimnazistaként felvételt nyert a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola magánének szakára, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatója lett, diplomáját 1998-ban vette át.

Még abban az évben a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött, első komolyabb szerepét pedig 2000-ben, Verdi Rigoletto című operájában kapta, amelyben Gildát alakította. Az ezredfordulót követően vendégművészként az ország számos pontján megfordult, de Svédországban, Németországban és Ausztriában is fellépett. 2002-ben az Év Operaénekese díjat, 2010-ben pedig az Év Hangja díjat vehette át szülővárosában.

Igazi lokálpatrióta, aki büszkén vallja, hogy nagyon szereti városát és az anya színházát. Önkormányzati szerepet is vállal, de mint elmondta, elsősorban nem a politika, hanem a probléma megoldás, a szolgálat élteti.

Várja Önöket továbbra is szeretettel: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább