Napközben a segítő állatokról

A Napközben június 20-i adás tartalmából
 

Ingatlanbűnözés – Ahogyan drágul az albérlet, úgy repülnek rá a bűnözők is. „Tipikus” történet, hogy valaki kivesz egy lakást, meghirdeti, és kiadja még 10 embernek. A kéthavi kauciót zsebre teszi, és új, bérelt ingatlanba távozik. Lakásonként min. 2 milliós kárt okozhat így. Hogyan NE sétáljunk bele ebbe a csapdába? Meg persze az összes többibe se, akár tulajdonosként és eladóként, akár bérlőként vagy vásárlóként keveredtünk valamilyen ingatlanügyletbe.

Hallgassa meg!

Segítő állatok – Felmérések bizonyítják, hogy akinek kisállata van, alacsonyabb a vérnyomása, koleszterinszintje, továbbá jobban és hamarabb felgyógyul egy sebészeti beavatkozás után, valamint a kardiovaszkuláris betegségek esetében is csökkennek a kockázati tényezők is. És ami még fontosabb: a kutyák és a cicák feltétel nélkül szeretik a gazdájukat, boldogok ha simogatják őket, és sok helyen még az eredeti szerepüket is megőrizték: jeleznek, ha idegen jön és egeret fognak. Fél 10-től arról beszélgetünk, miért jó házi kedvencet tartani és hogyan vigyázzunk rájuk, milyen ápolásra, oltásra illik odafigyelni.

Hallgassa meg!

Külföldi nyelvi táborok – Érdemes-e drága külföldi táborba küldeni a gyereket nyelvtanulás céljából? Ha igen, hány éves korban és milyen nyelvtudással? Erről, és egy nyelvoktatási átverésről is szó esik.

Hallgassa meg!

Luxus termékek és fogyasztóvédelem. Igaz, hogy a drága jobb is? Vagy nagyanyáink bölcsessége idejét múlt, és ma már ugyanazon a gyártó soron készül minden, csak a címke és az ár lesz más a végeredményen? És vajon könnyebb-e a fogyasztói igényérvényesítés prémium kategóriás áruk hibája esetén?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Június 20., hétfő, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább