×

Vasárnapi újság: Metró-ügyek

A Vasárnapi újság június 19-i adás tartalmából:
 

– Országgyűlési döntések ellenzéki nemekkel. Az előzetes nyilatkozatok ellenére elfogadta a parlament a migrációs helyzet miatt javasolt kormányindítványokat. Miért ágáltak az ellenzők és miért fontos a döntés? Két politológus, Zárug Péter Farkas és Galló Béla elemzése.

– Ságvári Endre nyomában. A történelmi hazugsággal ellentétben nem támadtak a kommunista terroristára a csendőrök, ellenkezőleg, Ságvári lőtt a jogszerűen intézkedőkre. Zétényi Zsolt most megjelent könyve az 1959-ben elítélt és kivégzett egyik csendőrnek, Kristóf Lászlónak állít emléket. A szerzővel és Szakály Sándor történésszel beszélgetünk.

Hallgassa meg!

– Eltáncolt történelem. A Margit-szigeten, a Nagyszínpadon táncjáték idézte 1956 szellemét. Az „1956. Egy nép kiáltott című előadásról beszél a zenei szerkesztő Pál István Szalonna és a rendező-koreográfus Mucsi János.

Hallgassa meg!

– Az első szóló. A közösségi terek, iskolák építője, Jeney Lajos tiszteletére kiállítást nyitottak a Lechner Lajos Tudásközpontban. Az építész munkásságáról beszél Zábránszkyné Pap Klára és Szilveszter Ádám építész, valamint Jeney Erzsébet, a mester leánya.

Hallgassa meg!

– Hitvalló ultramaraton. Június 18.-án indul Mariazellből és a tervek szerint július 10.-én érkezik a meghívott versenyzők alkotta zarándokfutás mezőnye Csíksomlyóra. Beszélgetés az egyik futóval, Frank Tiborral.

Hallgassa meg!

– Metró-ügyek. Miért baj, ha a 3-as metró szerelvényeinek felújítása kiváló minőségben történik? Hogyan oldható meg a pálya átépítése idején a közlekedés? Miért csak most adták át a már jó ideje elkészült Széll Kálmán teret? A kérdésekre Tarlós István főpolgármester válaszol.

Vasárnapi újság – Kossuth – június 19., vasárnap – 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább