Domovina: Szlovák ének- és szavalóversenyünk

A Domovina június 20-i adásában.
 

Aki volt olyan szerencsés, hogy gyermekkorában bekapcsolódhatott a szavaló- vagy énekversenyekbe, bizony soha nem felejti az ugyan lámpalázzal terhes, mégis gyönyörű pillanatokat a színpadon. S egy életre megragadtak bennünk a verssorok, dallamok, szövegek… Olyannyira, hogy gyermekeinknek is szeretnénk továbbadni ezt az édes „terhet”.
Így tesz a Magyarországi Szlovákok Szövetsége is, immár két évtizede az országos szlovák ének- és szavalóverseny megrendezésével. Évente 3-4 területi fordulót tartanak, amelybe 300-350 szlovák iskolás kapcsolódik be az ország mindentájáról, majd eljön június eleje, az országos döntő, ahová már csak a területi győztesek jönnek a komoly megméretetésre. A szavaláson és éneklésen kívül itt azonban van még egy fontos tét: a szlovák nyelv megőrzése és ápolása.
Az idei nagy napra június 3-án, Dabas-Sáriban került sor, az újonnan épült Zarándok és Kulturális Központban. Aki „elzarándokol” a képernyőhöz és megnézi a Domovinát, a jövő generációjának köszönhetően garantáltan felejthetetlen pillanatokat élhet át!

szerkesztő-rendező: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert
fotó: Fuhl Imre

Domovina – Duna – Június 20., hétfő, 7:55
Ismétlés – Duna World – Június 20., hétfő, 15:35

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább