×

Túl az Óperencián - Szervét Tibor

A Túl az Óperencián 24. heti ajánlója
 

z ötvennyolc éves Jászai Mari-díjas színész és rendező 1982-ben doktorált az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, majd elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol olyan mesterei voltak, mint Kerényi Imre, Huszti Péter és Ruszt József.
Pályafutása első éveiben megfordult a Szegedi Nemzeti Színházban, Miskolcon és a Vígszínházban is, 1997 és 2014 között pedig a Radnóti Színház társulatának tagja volt. Emlékezetes színpadi szerepei közé tartozik a Cyrano, a IV. Henrik és a Hamlet címszerepe, a Csárdáskirálynő Bóni grófja, illetve Henry Higgins a My Fair Lady című musicalből.
A kilencvenes évek óta filmekben is játszik, egyebek mellett a Valami Amerika mindkét részében, a Magyar vándorban és a 2011-ben bemutatott Apacsokban is látható. 2014 óta a Thália Színház színésze, de vendégművészként és rendezőként más teátrumokban is gyakran vállal munkát.

Mint Sylvia és Elisa, jócskán van közvetlen élményem is színpadi lényéről, humoráról, öniróniájáról. Sok év után jó volt ismét találkoznom, beszélgetnem Vele, immár a mikrofonok előtt, és remélem Önök is élvezni fognak minden percet.

Várja Önöket továbbra is szeretettel: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább