×

Ukrán nemzetiségi műsor: Riport a Forrás Országos Vers- és Prózamondó Versenyről

Az Ukrán nemzetiségi műsor június 10-i adásának tartalmából:
 

A Forrás Országos Vers- és Prózamondó Versenyt 17 évvel ezelőtt indította útjára az Ukrán Országos Önkormányzat és a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület. A rendezvény célja az ukrán nyelvtudás elmélyítése és népszerűsítése volt. A kezdeményezők között találjuk Drahomanova-Bartai Natáliát, Grigássy Évát, Hartyányi Jaroszlavát, Szofilkánics Juditot és másokat.

Az idén május 28-án került sor a versenyre, amelyet támogatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a magyarországi Ukrán Országos Önkormányzat és az Ukrán Kulturális, Oktatási és Dokumentációs Központ. A versenyzők nagy részében – a budapesti és nyíregyházi Vasárnapi iskola tanulói, nyíregyházi diákok, akik idegen nyelvként tanulják az ukránt, és a Magyarországon élő vegyes családok gyermekei is.

Öt kategóriában félszáznál több versenyző állt rajthoz. A rendezvény évről évre nagyobb népszerűségnek örvend. A korábbi évekhez hasonlóan a legnagyobb hatást a legkisebbek gyakorolták a közönségre, de akármennyire varázsolták is el a hallgatóságot a népviseletbe öltözött apróságok, a zsűrinek tárgyilagos szempontok szerint kellett döntenie.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább