Szellem a fazékból: A hal

A Szellem a fazékból június 5-i adásában.
 

Hallgassa meg!

Ahol hal van, ott leves is van. Ilyen a portugal caldeirada, a román halcsorba, a spanyol zarzuela, a finn lazacleves a lohikett, a marseillesi bouillabaisse. A görög kakavia az edényről kapta a nevét, rengeteg zöldség, cukkini, paradicsom és citrom van benne. A burmai Mohinga, csicseriborsóliszttel, fokhagymával, citromfűvel készül. A thaiföldi tom yum levest pedig már minden nagyvárosi ember számára könnyen elérhető. Furcsa, hogy nemzeti ételünk a halászlé lett, miközben nem is vagyunk halevő nemzet. Régi receptkönyveink mégis hemzsegnek a halételektől. Vinkó József ezúttal a halról mesél a Kossuth rádió hallgatóinak. Segítőtársai pedig Cuki Erki János, pincér és halmester, Szabó Péter, halkereskedő, és Jávor Béla, ügyvéd, a bajai halászlé védelmezője lesznek.

Szellem a fazékból – Kossuth – Június 4., szombat, 9:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább