×

Egyéb

Sikeres művész, sikeres oktató

Korcsolán Orsolya hegedűművész beszélt legutóbbi fellépéséről a Zsidó Művészeti Napok nyitórendezvényén, de szóba került egyre sikeresebb zeneiskolája és a jövő is.
 

A Zsidó Művészeti Napok nyitórendezvényén lépett fel szólistaként. Mit hallhatott a közönség Öntől?

Hallgassa meg!

Nagy megtiszteltetés volt számomra ezen a fantasztikus eseményen részt venni. Most Amaury du Closel vezényelte a bécsi Camerata Orphica Kamarazenekart, ennek a hangversenynek voltam a szólistája. Nagyon jól sikerült a koncertünk, ami tulajdonképpen egy magyarországi bemutatónak is volt tekinthető.

Ön Bécsben él, ahol a hegedűművészi karrierje mellett oktatóként is szerepet vállalt. Mi történik Önnel ebben a tekintetben?
Két éve alapítottam meg az iskolámat Bécsben, a város szívében. Immár teltházzal működünk, jelenleg 35 növendékünk van. Az oktatás különböző hangszereken folyik, én hegedűn tanítok. A hegedű mellett zongorán, gitáron és kürtön folyik az oktatás, jövőre ez kiegészül a csellóval. A zeneiskola nagyon szépen működik és lassan növekedik.

A mostani fellépése után mikor találkozhat Önnel a közönség?
Két hét múlva kezdünk felvenni egy új lemezt, ennek a gyümölcsét, a megjelenés után, októberben hallhatja majd a közönség. Én magam legközelebb Olaszországban lépek fel, van magyarországi felkérés is a jövő évre, de ennek a dátumát még nem tudom. Azt javaslom minden érdeklődőnek, hogy kövesse az oldalamat, ott megtalálhatóak a friss információk a fellépésekről is.

Az interjú a 2016. június 3-i Halljad Izrael! adásában elhangzott beszélgetés szerkesztett változata.

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább