Tebenned bíztunk eleitől fogva... - Pál apostol levele

A Te benned bíztunk eleitől fogva... június 1-i adásának tartalmából

Hallgassa meg!

A pokol értelmezésével folytatjuk az Apostoli Hitvallásról való beszélgetést Szűcs Ferenccel.

Ament Éva bútorfestő templomok mennyezetkazettáinak másolataiból összeállított kiállítását mutatja be, és mesél az életéről.

A hétvégén lesz az Egy házunk van konferencia a debreceni Megújuló Energiaparkban, amelyről Szűcs Boglárka, a konferencia szervezője beszél.

Fekete Ágnes áhítata:

„Álljatok meg az Úrban, én szerelmeseim!” Pál apostol Filippibeliekhez írt levele 4,1
Pál apostol ezt a Filippi gyülekezetnek mondta, de nekünk is. Mit jelent valójában állni? Állunk, amikor kicsit megtorpanunk. Megállunk, körülnézünk, elgondolkodunk azon, vajon jó fele megyünk-e? Szükség van ezekre a megállásokra. Állj meg egy kicsit, mondja Isten nekünk, akik szaladunk össze-vissza ebben a mai világban. Szánjunk időt arra, hogy minden nap egy cseppet megállunk. Azt tapasztalom, hogy a csend valóban igényli a megállást. Azt a stabilitást, hogy odaereszkedjünk két lábbal a földre, és várunk egy kicsit. Mert valahogy úgy vagyunk mi, mint az indián, aki miután autóval elvitték valahova azt mondta, le kell ülnie és várni, mert a lelke még nem érkezett meg. Futunk a lelkünk elől, és tényleg meg kellene állni a földön úgy igazán ahhoz, hogy a lelkünkkel együtt járjunk.
De állni, azt is jelenti, hogy az ember állja a sarat, meg hogy helytáll valamiben, azaz erővel odahat. Az ember, nem röpköd össze-vissza, hanem egy biztos alapon marad, azt megvédi, és nem hagyja el semmi áron. Így állhatunk mi is Istenben. A stabilitás talán az az érzés, amire a legnagyobb szükségünk van manapság. De ez a biztosság nem úgy jön el, hogy mondogatjuk magunknak, erős vagyok, erős vagyok, és úgy sem, hogy körülbástyázzuk magunkat, bebiztosítjuk pénzzel, előre gondolással, lakatokkal és vírusirtók garmadával, hanem úgy, hogy elkezdünk bízni igazán az Úrban. Megállunk ott, ahol vagyunk. felegyenesedünk. jézus hányszor mondta beteg embereknek: kelj fel! Hidd el, hogy megtart a gerinced, nem kell roskadoznod, Isten erősnek teremtett, bízz benne!
És végül az, hogy álljatok meg az Úrban azt is jelenti, hogy tartósan megmaradunk valamiben, főleg az igazságban. Szoktuk mondani egy állításra, hogy ez bizony megállja a helyét. Ez azt jelenti, hogy odavaló, és ez nem lesz soha másként. Érdemes Istenben megállni, azaz belehelyezkedni az ő igazságába. Nem a lábunk az igazság, hanem az, amin állunk. Nem mi hordozzuk a földet, hanem az hordoz bennünket. De sok vita, különbözőség megszűnne, ha ezt az alázatot megkapnánk, és engednénk, hogy Isten igazsága hordozzon minket. Isten állandóságát élhetjük át, ha ennek az egyszerű erőnek, a gravitációnak enged a lábunk, és a lelkünk, és megállunk, engedjük, hogy testünk tartson minket, Isten oltalmába helyezzük magunkat. Ezt adja meg a Mindenható! „Álljatok meg, én szerelmeseim!” Ámen.

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Kossuth –Június 1.., szerda, 13:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább