Virtuózok 2016

Ilyen volt a Virtuózok döntője

Május 27-én a három korcsoport döntőjét láthatták a Duna Televízión, azonban a verseny még nem ért véget, június 3-án jön a finálé!
 

A Virtuózok döntőjében a három korcsoport 3-3 legjobb versenyzője mérte össze tudását és tehetségét.

A sort a kicsik kezdték, közülük is Patkós Mariann, aki P. I. Csajkovszkij: A diótörő – Virágkeringő című darabját adta elő Molnár Viktor átiratában. Őt követte Kelemen Gáspár „Gazsi”, aki Hans Millies: Koncert Mozart stílusában I. tételének részletével állt színpadra. A harmadik döntős kicsi Holozsai Eszter volt Constantin Dimitrescu Ördögtáncával.

A kicsik döntőjét követően bepillantást nyerhettek Herczegh Anita és a kilenc döntős virtuóz találkozásába, majd Alexander Rybak következett első extra produkciójával.

A reklámot követően a tinik következtek. Kiss Benedek Máté két darabot is előadott: Markus Zahnhausen – A Tavasz lehelletét és Antonio Vivaldi – F-dúr concert („A tengeri vihar”) I. tételét. Utána Li Canqi állt színpadra, vagyis ült a zongorája mellé, hogy előadja Fryderyk Chopin: e – moll zongoraverseny I. tételének részletét. Kökény Tamás először Astor Piazzolla: Oblivion darabját adta elő saját átiratában, majd Niccolo Paganini: Mózes variációk darabja következett.

Ezután ismét Alexander Rybaké volt a főszerep, aki ismét lenyűgözött mindenkit produkciójával.

Már csak a nagyok döntője volt hátra, amikor Jakab Roland Attila W. A. Mozart: D-dúr hegedűverseny I. tételét adta elő. Őt követte Váradi László, Liszt Ferenc és a Magyar fantázia részlete, majd a nagy visszatérő Váradi Gyula következett Henryk Wieniawski: A-dúr Polonézével.

A döntőben még a zsűri választhatta ki azt a három versenyzőt, akik korcsoportjuk győzteseként részt vehetnek a június 3-i fináléban, hogy versenybe szálljanak a fődíjért.

A zsűritagok döntése alapján a fináléba jutott: Holozsai Eszter, Kökény Tamás és Váradi Gyula.

Különdíjat kapott: Váradi László

Ide kattintva visszanézheti a teljes adást>>>

További olvasnivalók