Gyereknap Napközben

A Napközben május 27-i adásában.
 

Gyermeknap előtt 2 nappal a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, 68 éves Gyermekvasút Szépjuhászné állomásáról jelentkezik a Napközben élő adása!

Hallgassa meg! 1. rész

Hallgassa meg! 2. rész

Hallgassa meg! 3. rész

Hallgassa meg!

Bemutatjuk a gyermekvasutasok szolgálatait, a leendő pajtások felkészítését, s egyáltalán a példaértékű gyermekvasutas közösséget. Megpróbálunk eligazodni a grafikus menetrend táblázaton és belelapozunk a gyerekek gyermekvasutas ellenőrzőjébe is, száguldó riporterünk segítségével pedig énekszóval tarkított vonatozásra is elkísérjük a reggel szolgálatba igyekvőket. Megismerhetnek olyan egykori gyermekvasutasokat is, akik házasságukat köszönhetik a zakatoló kocsiknak.
Beszámolunk a Márianosztra- Nagyírtás kisvasút 7 km hosszú, felújított vonalának jövő heti átadásáról is!

Vállalkozó kedvű kollégánk túrabakancsot húz és megpróbálja adásunk alatt megmászni a Rám-szakadékot, de beszélünk majd az erdei kerékpárutak fejlesztéséről, az erdőismereti foglalkozásokról, ott leszünk egy rügykóstoló túrán, pulzusmérővel a kezünkön kisétálunk a közeli kardió tanösvényre, s szó lesz a 2014-es jégkárok utáni helyreállítási munkálatokról, illetve az illegális tűzrakások veszélyéről is.
Meglessük a fekete gólya párt és gyerekekkel mászunk fel a Budakeszi Vadaspark új kalandpark tanösvényére.

Napközben – Kossuth – Május 27., péntek, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább