Napközben: 120 éves a Milleniumi Kisföldalatti

A Napközben május 24-i adásának tartalmából
 

– Két év múlva már csak zéró energiafelhsználású épületeket lehet felhúzni. Támogatott lesz a megújuló energia termelés, így gazdaságossá válik az üzemszerű és a saját célra való előállítása. Számos uniós pályázat áll rendelkezésre energiahatékonyság növelésre, megújuló energiát használó, környezetkímélő beruházásokra. Mindez új lehetőség de egyben új feladvány is a gyártók, szolgáltatók, építők és építtetők, valamint a beruházók számára.

Hallgassa meg!

– Hogyan érvényesíthetik vásárlói jogaikat a webáruházak ügyfelei? Mit tehet a fogyasztóvédelem, vagy a békéltető testületek a viták rendezése érdekében? De mi a helyzet, amikor hiányzik a nyugta, nincs szerződés, amikor olyan termékért fizettünk, ami rossz, hibás, vagy esetleg meg sem érkezik a megrendelőhöz?

Hallgassa meg!

– „Szeretethíd” címmel két napos, önkéntes programot hirdetett a Református Szeretetszolgálat, amelyre 20.537 fő regisztrált előzetesen. Az akció lényege, hogy egyedül, vagy csoportosan önkéntesek segítenek egy-egy kiválasztott területen, pl. szemetet szednek, oktatnak, meséket olvasnak fel gyermekkórházban, idős embereket látogatnak meg. Mindez remélhetőleg szemléletformáló lecke azoknak, akik még nem vettek részt ilyen akcióban.

Hallgassa meg!

– Idén 120 éves a Milleniumi Kisföldalatti, amely a londoni után a második ilyen közlekedési eszköz volt Európában. A korában rendkívül korszerűnek számító technika forradalmasította a városi közlekedést, ma is a metró számít a leggyorsabb járműnek a nagyvárosi dugók idején. A föld alatti közlekedés számos veszélyt is hozott az utasok életébe, a tűzvész, a vízbetörés, az alagútomlás lehetőségét. Hogyan készül fel a katsztrófavédelem az ilyen esetekre?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Május 24., kedd – 9:00

szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
műsorvezető:
Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább