Szlovák nemzetiségi műsor: Rétes fesztivál

A Szlovák nemzetségi műsor május 19-i adásában.
 

– Pünkösd vasárnap, május 15-én rendezték meg Maglódon a XVIII. Szlovák Napot. A zöld ágakkal és színes szalagokkal, hímzett kendőkkel díszített evangélikus templomban kétnyelvű, magyar –szlovák ünnepi istentiszteleten vehettek részt a környékbeli szlovákok és a szlovákiai Hosszúszóról érkezett vendégek. Mai összeállításunkban többek között Gulácsiné Fabulya Hilda szlovák evangélikus utazó lelkész beszél arról, milyen üzenettel érkezett Maglódra, megszólalnak a rákoskeresztúri, kerepesi, pilisi, cinkotai és csömöri szlovákok képviselői, és szó lesz a díszes maglódi népviseletről is, melyet Rakita Anna mutat be.
– A 19 órai hírösszefoglaló után felhívást hallhatnak a 2017-es Nás kalendár előkészületeivel kapcsolatban, 2016.augusztus 1-ig várják az ötleteket, cikkeket a Ludové noviny szerkesztői.
– Május 22-én, vasárnap rendezik meg Kiskőrösön az idei Rétes fesztivált, melyről élőben is jelentkezünk az MTVA tematikus Nemzetiségi Kultúrák napja c. műsorfolyamában. A műsor utolsó részében ízelítőt kaphatnak a rétes fesztivál hangulatából, a 2010-es fesztiválon készült összeállításunk ismétlésével.

Szlovák nemzetiségi műsor – Május 19., csütörtök, 18:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább