Napközben a szappanos kézmosás fontosságáról

Hallgassa meg!

Még mindig ducik a magyar gyerekek. Több olyan felmérés látott napvilágot a közelmúltban, amely ezt igyekszik alátámasztani. Pedig az iskolákban, óvodákban már működik a reformkonyha, és sok helyütt megvalósult a mindennapos testnevelés is. Vajon ezek hatásait érzékelik-e már a szakemberek? És vajon otthon hogyan táplálkoznak a fiatalok, és az iskolán kívül mozognak-e elegendőt? Hasznos ötletek és tanácsok!

Hallgassa meg!

A reklámtevékenység tavalyi átfogó ellenőrzése során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2039 reklámot vizsgált meg, ezek 13 százalékánál, 269 esetben állapítottak meg jogsértést, közölték a Hatóság munkatársai. Eközben az egyik nagyáruház tanyasi csirkét hirdetett háromszoros áron, gyönyörű sárga, ám otthon, miután a vevő megmosta, a csirke hófehér lett. Mi minősül házi, tanyasi csirkének? Mivel „javítják fel” a csirke bőrét, hogy valóban „tanyasi” csirke benyomását keltse? És a szer vajon káros-e szervezetünkre? Az igazi szakértőket, a csirketenyésztőket is kérdezzük!

Hallgassa meg!

Felnőttjátszótér? A street workout stílus, a saját testsúllyal történő edzés egyre elterjedtebb Szolnokon és az egész országban is. A kültéri tornaeszközpályák parkokban, strandokon, lakótelepeken, játszóterek mellett teremthetnek közösségi helyszínt a sportolni vágyók részére, tartalmas és hasznos kikapcsolódási lehetőséget biztosítva ezzel a szabad levegőn. Egy műanyag borítású pálya mintegy hatmillió forintba kerül, de megéri, vallják a sportolók és a szakértők.

Hallgassa meg!

A gyakori, alapos, szappanos kézmosás fontosságára hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a kézhigiénés világnapon. Semmelweis Ignác felismerésének köszönhetően ma már tudjuk, hogy a fertőző betegségek 80 százaléka elkerülhető a víz és a szappan használatával. Most világcsúcsot döntöttek a magyar iskolások a kézmosástanulásban! De vajon mindenki él is az önvédelem ezen egyszerű lehetőségével? (Ignácz Ildikó programfelelős, JNSZ Kormányhivatal, dr. Hegedűs Zsolt orvos)

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Május 12., csütörtök – 9:00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább