Napközben: Mennyire népszerű a halfogyasztás Magyarországon

Milyen halak a keresettebb és hogyan lehet ellenőrizni, hogy jó minőségű hal és haltermék kerüljön a fogyasztó asztalára? Erről beszélünk fél 11 után.

Kecsege az egyik alapanyag a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen, melyre a halat az egyik hazai halászati szövetkezet szállítja. 

Kevés a gépjárművezetői oktató, sokáig kell várni a jogosítványra. Ha valaki most iratkozik be egy autósiskolába, jó esetben őszre lesz jogosítványa. Miért kevés a gépkocsi vezetői oktató? Mit tud egy friss jogosítvánnyal rendelkező? Egyáltalán hogyan vezetünk az utakon? Erről beszélünk 9 óra után.

A nyaralók piacát is elérte az ingatlanpiaci élénkülés, a múlt évhez képest emelkedtek az árak és nőtt a forgalom – derül ki egy friss elemzésből. Mely települések, térségek a legvonzóbbak? Mire kell figyelni egy nyaraló vásárlásánál és mit jelenthet egy kis település számára, ha lakóinak egy része üdülőként használja a korábban állandó ott tartózkodásra épült házakat? Ezzel foglalkozunk fél 10-től.

Üvegjárat indult az újrahasznosítható hulladék begyűjtésére a Hajdúságban. Magyarországon először házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében oldják meg a vissza nem váltható üvegek begyűjtését, ezáltal is jelentősen csökkentve a térség környezeti terheit. Hogyan gyűjtik be és hasznosítják újra az üveget Magyarországon? 10 óra után erről beszélünk.

Napközben – Kossuth – Május 11., kedd – 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább