×

Domovina: Borverseny Pilisszántón

– A V4 országok legmodernebb lakberendezési formatervezése
A fővárosban a rügyfakadáson kívül a tavasz másik hírnöke a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelynek már évek óta fontos eseménye a Határtalan Design című kiállítás. Azért határtalan, mert a rendezvény lehetőséget kínál a V4-ek országaiban élő fiatal formatervezőknek is a budapesti bemutatkozására. Az idei, a 11. tárlatra mi is ellátogattunk kameránkkal a Bálnába, melyet Önök is megtekinthetnek május 15-ig.

– Borverseny Pilisszántón
A tavasz beköszöntével már hatodik alkalommal rendeztek borversenyt és borkóstolót Pilisszántón, élénk anyaországi érdeklődéssel. A borversenyre 10 település 58 borásza 94 különböző borát nevezte.
A színes tavaszi bordélutánt a tavaly augusztusban alakult Pilíšska kapela fúvószenekar bemutatkozó koncertje tette felejthetetlenné. A zenekart a pilisi régióból származó szlovák és német nemzetiségű fiatalok alapították.

– Europeada 2016
Az Europeada, az autochton európai nemzetiségek labdarúgó Európa-bajnokságának története 2008-ban, Svájcban kezdődött. Négy évvel ezelőtt pedig az 5 csoportba sorsolt 20 csapat Németországban, a luzsicai szorb metropoliszban Bautzenben – szorb nevén Budyšínben – mérkőzött meg. Magyarországot akkor 3 nemzetiségi csapat képviselte: a hazai németek, romák és szlovákok. Végül a németek a 20., a szlovákok a 13., a romák pedig a 2. helyen végeztek. Az Eropeada 2012 győztese a dél-tiroli német csapat volt. Ezért ad otthont az idén június 18. és 26. között zajló Europeadának éppen Dél-Tirol.A kupára a magyarországi szlovákok is készülnek már.

– Árvai skanzen
A nyári szünidő alatt is várja önöket Szlovákiában, a gyönyörű árvai természetben található ÁrvaiFalumúzeum. Természetesen minden évszakban gyönyörű, nézzék meg mit kínál!

Szerkesztő: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola
Műsorvezető: Bencsik János

Domovina – Duna TV – Május 9., hétfő, 7:55
Ismétlés – Duna World – Május 9., hétfő, 16:45

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább