Virtuózok 2016

Ilyen volt a Virtuózok harmadik elődöntője

Véget ért a Virtuózok második évadának harmadik elődöntője is. A Nagyok közül is 9 versenyző jutott tovább a középdöntőbe.

Április 29-én a 18-25 éves korosztály, vagyis a nagyok mutatták meg tehetségüket. Közülük csak kilencen jutottak tovább a középdöntőbe, ahol már egy kamarazenekar várja őket közös muzsikálásra.

Az öt zsűritag mindegyike odaadta a virtuózszobrot egy-egy olyan versenyzőnek, aki az előadásával a legjobban lenyűgözte őt. Az a versenyző, aki megkapta ezt a szobrot automatikusan továbbjutott a középdöntőbe. Bánkövi Bence Balázs elsőként kapta meg a hegedűt a gordonkája mellé. A szobrot Miklósa Erika adta át neki. Váradi László zongorajátéka azonnal levette a lábáról Batta Andrást, így ő is plusz egy hangszerrel térhetett haza. Kesselyák Gergely Jakab Roland Attilának adta hegedűjét, Tóth Máté pedig klarinétjátékával nyűgözte le a zsűrit, különösképpen Szenthelyi Miklóst, aki virtuózszoborral jutalmazta a tehetséget. Az ötödik hegedűt pedig a nagy visszatérő Váradi Gyula nyerte el, aki rengeteget fejlődött az előző évad óta. Neki Némethy Attila adta a szobrot.

A többi hely odaítéléséről a zsűri a nap végén döntött. Visszavonultak, és közösen kiválasztották, hogy a sok tehetség közül, ki az a néhány versenyző, aki a szobortulajdonosok mellett még bejuthat a középdöntőbe.

A nagyok korosztályából végül kialakult a végleges középdöntős csapat. Szoborral jutott tovább: Bánkövi Bence BalázsVáradi LászlóJakab Roland AttilaTóth Máté és Váradi Gyula. A zsűritagok közös döntése alapján a középdöntőbe jutott még: Boateng Kármen StephanyNagy ZsófiaSárközi Xénia és Mészáros Levente.

A harmadik elődöntőt visszanézheti itt >>>

Tartsanak velünk a jövő héten is, hisz május 6-án kezdetét veszi az első középdöntő!

További olvasnivalók