×

Túl az Óperencián: Kautzky Armand

Az ötvenegy esztendős, egri születésű színművész 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azután 20 évig a fővárosi Madách Színház társulatának tagja volt.
Jelenleg az Újszínház művésze.

Fontosabb szerepei közé tartozik Munkustrapp a Macskák című musicalből, az Ahogy tetszik Olivérje, a Vőlegény című Szép Ernő-darab Rudija, illetve Rosencrantz a Hamletből. Jellegzetes, jól felismerhető orgánumának köszönhetően rádiós bemondóként és szinkronszínészként – egyebek mellett Pierce Brosnan állandó magyar hangjaként – is közismert, olykor pedig tévéfilmekben és televíziós sorozatokban is feltűnik. Két és fél évtizedes munkásságát 2015-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el, jelenleg a Madách Színház repertoárján szereplő Furcsa pár című vígjátékban és az Újszínház több darabjában – így a Wass Albert tollából származó A funtineli boszorkányban, valamint A vörös bestiában – is látható. A szolnoki színház állandó vendégművésze ezenkívül számos magánszínház kedvelt fellépője.

Egy igazi úr, aki természetesen egy cserép ibolyával érkezett a stúdióba, és olyan hangulat árasztott, hogy minden kollégám arcát is rögtön mosoly árasztotta el.

Szerkesztő: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 18:04-től  a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább