×

Ukrán nemzetiségi műsor: Petro Migyanka irodalmi estje

Az Ukrán nemzetiségi műsorban:

2016. április 1-én irodalmi est keretében mutatkozott be az Ukrán Kulturális Központban Petro Migyanka költő, az Ukrán Nemzeti Írószövetség tagja. Az estet a magyarországi Ukrán Nagykövetség közreműködésével az Ukrán Országos Önkormányzat szervezte.

Petro Migyanka 1959. május 14-én született Kárpátalján, a técsői járásbeli Sirokij Luh községben. Az Ungvári Állami Egyetem bölcsészkarán diplomázott, ma is szülőföldjén él, ahol tanárként dolgozik. Számos irodalmi díj birtokosa.

Az irodalmi est moderátora Migyanka egykori egyetemi évfolyamtársa, a budapesti Ukrán Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, Mihajlo Junger volt, aki Migyanka munkásságát méltatva, a költőt a világhírű, amerikai Nobel-díjas író, William Faulkner munkásságához hasonlította: „Számomra Petro egy kárpátaljai ukrán Faulkner. Olyan emberről beszélek, aki csak nagyritkán tette be a lábát Kijevbe vagy Lvivbe, és szinte az egész életét falun töltötte. Petro hűséges szűkebb hazájához, remeteként, egyedi világlátással bíró emberként él, nem törekszik népszerűségre, és munkásságát a saját tulajdonának tekinti”.

Petro Migyanka az esten felolvasott korábbi és új, nyomtatásban még meg nem jelent verseiből, beszélt a versírás és a kiadásuk közben szerzett tapasztalatairól, az ukrajnai irodalmi élet eseményeiről, terveiről, és válaszolt az olvasók kérdéseire.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább