×

Túl az Óperencián: Xantus Barbara

A népszerű színésznő Gór Nagy Mária Színitanodáját végezte el, országosan ismertté pedig az 1991 és 1999 között sugárzott Família Kft. című tévésorozat Krisztájaként vált. A kilencvenes évek közepétől a színpadon is látható, játszott a Hair musicalváltozatában, a Budapesti Operettszínház Egy bolond százat csinál című darabjában és az Ahogy tetszik-ben. Az ezredfordulót követően a Szurdi Miklós által vezetett székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatához tartozott, itt alakította a Chicagó Velma Kellyjét, a Figaro házassága Susannáját, illetve a III. Richárd Erzsébet királynéját is.

Énekesnőként két lemezt jelentetett meg, napjainkban szinkronszínészként és producerként is tevékenykedik. 2015-ben a fővárosi Turay Ida Színházhoz szerződött, jelenleg az Edith Piaf életének egyik jelentős állomását feldolgozó Égben maradt repülő című előadásban látható.

Xantus Barbara átéléssel és őszintén tárja fel érzéseit, és gondolatait, és nagy örömmel jön hozzánk. Mindezek mellett, nekem is különleges alkalom ez a találkozás, hiszen gyermekkorom egyik legnagyobb kalandhősének ükunokája ül velem szemben egész héten.

Várom Önöket szeretettel: Nagy Ibolya

Videó ajánló

Olvasson tovább