Virtuózok 2016

Mindent a Virtuózokról a Petőfi TV-n!

Április 15-én folytatódik a Virtuózok! A 2014-ben nagy sikernek örvendő komolyzenei tehetségkutató műsor lesz a mai Én vagyok itt fő témája 21 órától a Petőfi TV-n!

– A kis virtuózok kedvenc zenei kísérője, Józsi bácsi – Gábor József, aki egyszerre pótapa, pótnagypapa és tiszteletbeli családtagja a kis művészeknek.

– A tavalyi műsor tini korcsoportjának és a műsornak is abszolút győztese lett Lugosi Ali, mindössze 15 évesen! Ali egyszerre a bécsi zeneakadémia és egy fővárosi gimi tanulója. Álma, hogy klarinétművész lehessen, és létre tudjon hozni egy olyan alapítványt, amely segít a család nélküli gyerekeken. Komoly és határozott tervek egy kamasztól, ma este kiderül, hogy halad a megvalósításban.

– Szőrös szívű vagy kenyérre kenhető a Virtuózok zsűrije? Az Én vagyok itt vendége lesz a műsor két ítésze:Szenthelyi Miklós, Kossuth- és Liszt Ferenc díjas hegedűművész és Némethy Attila zongoraművész, a Bartók Rádió zenei szerkesztője.

– Sokan már egész pici korukban érdeklődnek a zene iránt, el is kezdenek tanulni valamilyen hangszeren. Ha a szülő látja, hogy óvodásának jó a ritmusérzéke, tiszta a hangja, sokszor terelgeti csemetéjét a zenetanulás felé. Kiderül, hogy a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában hogy is megy ez, majd Magyar Margit igazgatónővel láthatnak egy interjút.

– A tavalyi verseny közönségdíjasa, a pécsi Boros Misi már nyolcévesen megnyerte a III. Országos Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyt, tízévesen, 2013-ban Rómában a mezőny legmagasabb pontszámával elhozta a VIII. Mozart Nemzetközi Zongoraverseny kiemelt első díját. A Virtuózok után a pécsi zongorista fiú nagysikerű koncertet adott a New York-i Avery Fisher Hallban. Azóta is rengeteg sikeres koncertet ad világszerte, tegnap például Zágrábban lépett fel.

– Virtuóz szerelmesek – Tóth Bettina és Sándor Zoltán a tavalyi Virtuózok versenyén ismerkedtek meg, és azóta is egy párt alkotnak.

További olvasnivalók