Napközben a bővülő Erasmus-programról

A Napközben április 14-i adásának tartalmából:

Valami évek óta bűzlik az egyik egri lakóövezetben. 
Kétszáz lakó életét keseríti meg nyolc éve egyetlen szomszéd, aki romlott élelmiszert halmoz fel lakásában. Van, aki már saját lakásából albérletbe költözött az orrfacsaró állapotok miatt.  A lakók, akkor is tehetetlenek, ha valaki betegesen az utcai kommunális hulladékgyűjtőből gyűjtöget. Mi a megoldás, milyen közegészségügyi problémákat, betegségeket okozhat az ilyen környezet.

Hallgassa meg!

Primőrmustra 

Egyre nő a bizalom a hazai termesztésű primőr zöldségek iránt. A külföldivel sokszor nem árt óvatosnak lenni. Színre, külsőre tökéletes, de az íze már hagy némi kívánnivalót maga után. Az idény gyümölcsök közül, nyári időszakban a dinnyéről, áprilisban és májusban a földieperről, hallani, hogy átcímkézve magyarként kínálják, megtévesztve a vásárlót. Milyen veszélyeket rejthet, és mire figyeljük főleg a szezon kezdetén sokszor olcsóbban kínált zöldség, gyümölcs félek vásárlásakor.

Hallgassa meg!

Bővül a kör, ezentúl még többen vehetnek részt az Erasmus-programban. A következő tanévtől több szempontot figyelembe véve támogatják a hallgatókat, akik korábban nem engedhették meg maguknak, hogy külföldön tanuljanak. Változás, hogy ezentúl majd a hátrányos helyzetű diákok mellett a fogyatékossággal élő hallgatók is igényelhetnek kiegészítő támogatást.

Energiafaló háztartási gépek 
Minden ötödik háztartási gép többet fogyaszt, mint amennyit a rajta látható felirat mutat, legalábbis ilyen tesztek kerülte napvilágra. A szúrópróbaszerű vizsgálatok kimutatták, hogy sok gyártó vagy figyelmen kívül hagyja az energiafogyasztásra vonatkozó előírásokat vagy tudatosan megkerüli azokat. Milyen konyhai kisgépeket, egyéb otthon használatos készülékeket vásároljunk, hogy kíméljük pénztárcánkat.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 14., csütörtök – 9:00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Domokos István

Olvasson tovább