×

Cyber-támadásokról a Vasárnapi újságban

A Vasárnapi újság április 10-i adásában:

– Fenyegető veszély vagy gazdaságélénkítő lehetőség?
Az újabb kiszivárgott hírek ismeretében mit várhatunk a jobbára még mindig titokban zajló TTIP tárgyalásoktól? Miért nem történik meg adósság besorolásunk javítása? Mi a hasonlóság a hitelminősítők magatartása és a migrációs ügyek uniós kezelése között? Boros Imre és Bogár László értékelése.

Hallgassa meg!

– Cyber-támadások. A magyar rendszer ellen megkísérelt hacker akció tapasztalatai alapján alkalmas-e védelmi rendszerünk az ilyen akciók elhárítására? Milyen veszélyeket rejt magában és hogyan előzhető meg a számítástechnika korában az új kockázat, az elektronikus „háború”?

Hallgassa meg!

– Bővülő vagy zsugorodó Unió? Miközben Szerbia csatlakozásáról folynak a tárgyalások, a britek a bennmaradásról szavaznak. Milyen lépések várhatók Ukrajna vagy éppen Macedónia ügyében? Beszélgetés Kiszely Zoltán politológussal.

Hallgassa meg!

– “A mélység tornácán” – könyvbemutató és műhelykonferencia a szólás- és sajtószabadságról. A kérdésről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Médiatudományi Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Médiatudományi Kutatócsoportja munkatársai beszélnek.

Hallgassa meg!

– Megvalósulhat-e a radikális iszlamisták 10 évvel ezelőtt meghirdetett programja? Hogyan köthető az Al Kaida szervezete az Iszlám Állam nevű terrorista alakulathoz? A kérdésre Sánta Hanga, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője segítségével keressük a választ.

Hallgassa meg!

– Elérhetetlen dokumentumok? Hozzáférhetnek-e anyaországi kutatók a határainkon túli levéltárak magyar vonatkozású anyagaihoz? Miért fontos, hogy a Trianon után Magyarországtól elszakított területek levéltárainak anyagához is hozzáférjenek itthoni kutatók? A lehetőségekről és korlátokról Varga László, a Fővárosi Levéltár nyugalmazott igazgatója tájékoztat.

Hallgassa meg!

– Fehér Szarvas. Zilahy Lajos trianoni drámájának bemutatója a Duna Palotában. A magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház előadása.

Hallgassa meg!

Emlékezés Krencsey Marianne-ra, az Acél-korszak idején külföldre menekült színésznőre, aki április 30.-án New Yorkban hunyt el. A vele és férjével 2009-ben készült, menekülésük történetéről szóló interjúval emlékezünk a Tenkes kapitányában Egbert ezredes feleségét, a Liliomfiban a bohám művész szerelmét alakító színésznőre.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – Április 10., vasárnap – 6:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább