×

Túl az Óperencián: Szulák Andrea

Az eMeRTon-díjas énekesnő a nyolcvanas években külföldön dolgozott tánczenészként, majd miután visszaköltözött Magyarországra, néhány év leforgása alatt a hazai zenei élet egyik meghatározó énekesnőjévé vált.

A Neoton Família kettészakadása után, 1990-ben az új Neoton énekese lett, 1992 és 1994 között pedig a Geszti Péter vezette Rapülők zenekarral dolgozott. 1993-ban Árva reggel című dalával elindult az Eurovíziós Dalfesztivál előválogatóján, s annak ellenére, hogy végül az írországi döntőbe nem jutott be, 1994-ben az év magyar énekesnőjévé választották. A kilencvenes évek közepe óta a televíziók képernyőjén és színházak színpadain is látható, nevéhez olyan szerepek köthetőek, mint a Hegedűs a háztetőn Goldéja, a Hyppolit, a lakáj Schneidernéje és a Cigányszerelem Bertája. Pályája során eddig tíz albuma jelent meg, melyek közül kettő aranylemez lett.

Legelső szerepe az Operettszínházban a Hotel Mentholban volt, és azóta ,szinte minden évben számítanak Rá. Idén egy újabb operettben is láthatja a nagyközönség, melynek próbái már lázas izgalommal folynak. Az Operettszínház, Kálmán Imre egy ritkábban játszott operettjére, a Chicagói hercegnőre készül.

Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább