/
A Szellem a fazékból április 2-i adásában:
Ilyenkor tavasz elején egy vörös könyvecske tartja izgalomban a szakácsszakmát. Nevének puszta említésétől megremegnek a fakanalak, elsápadnak magabiztosnak látszó konyhafőnökök. A Michelin Guide. Az ideges séfek abban reménykednek, hogy megtartották csillagaikat. Esetleg növelték a számukat. Idén újabb jó hírről értesülhetett a magyar gourmék egyre növekvő tábora: a Costes, az Onyx, a Borkonyha és a Tanti után a tavaly nyílt Costes Dowtown is Michelin-csillagot kapott. Mielőtt még valaki fanyalogni kezdene, elmondjuk, hogy Varsónak csak egy van, Prágának kettő. Szlovéniának, Bulgáriának, Romániának, Szlovákiának, Horvátországnak egy sincs. A Michelin csillagok gyarapodásáról és hatásairól Vinkó József csillagos vendégekkel beszélget. A „Szellem a fazékból” e heti fűszerei: Gerendai Károly, a Costes és Kalocsai Zoltán, a Borkonyha társtulajdonosa. Palágyi Eszter, Heiszler Olivér és Sárközi Ákos, Michelin csillagos séfek, valamint Molnár B. Tamás, a magyar gasztronómia szellemi vezetője és kíméletlen kritikusa.
Szellem a fazékból – Kossuth – április 2., szombat, 9:30
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.