×

Vasárnapi újság: "Sárkányok mindig lesznek!"

A Vasárnapi újság március 27-i adásában:

– Háborúban állunk. Megelőzhetők-e a terrorista akciók? Miért nem működik megfelelően a belga titkosszolgálat és rendőrség? Mit kell tenni Európa megmentése érdekében? Földi László biztonságpolitikai szakértő értékelése a brüsszeli terrortámadások után.

– Iszlamizálódó Európa? A keresztény gyökereket is tagadó kontinens képes lehet-e ellenállni a muszlim térhódításnak? Miért lehetetlen a két világ együttélése? Közvélemény kutatás a migrációról, az integráció lehetőségeiről és a muszlimok inváziójával párhuzamosan növekvő ellenérzésekről.

– A Rajk-per Spanyolországban kezdődött. A magyar kommunisták ellentétei már a spanyol polgárháború idején megmutatkoztak. Az itthoni hatalmi harc és leszámolás előzményeiről Anderle Ádám történészt kérdezzük.

– A Szabadság-térről Washingtonon át a Vatikánba – és vissza. A Veritas-könyvek sorozatban megjelent Mindszenty József üldöztetésének története. Beszélgetés a szerzőkkel, Zinner Tibor történésszel és és Somorjai Ádám vallástörténésszel.

– Jelképeink. Megszületett a palócság és Maconka település címere, az alkotó, Pácsi Dániel beszél a jelképek fontosságáról, a nemzeti önazonosság megőrzésében betöltött szerepéről.

– Sárkányok mindig lesznek. A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításának ürügyén a népmese jellemformáló, a nemzeti karaktert megjelenítő és a közösség kialakításában fontos feladatáról beszél Helmich Katalin a Mesemúzeum vezetője.

Vasárnapi újság – Kossuth – Március 27., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Ifj. Tóth György
Műsorvezető: 
Juhász Zsolt
Zenei szerkesztő: 
Duba Szilvia

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább