Napközben: Becsületből hanyas?

A Napközben március 25-i adásának tartalmából:

– Horgász a pácban, avagy senki sem segített az infarktust kapott pecáson! De a villamos megállóban elájult hölgy, a rosszul lett autós és az elesett rokkantnyugdíjas is majdnem magára maradt.

Lelketlenség, önzés, bezárkózás, félelem? Miért vagyunk sokszor közömbösek, miért nem segítünk a bajba jutott embertársunkon? Önök közönyösséget vagy inkább segítőkészséget tapasztalnak? S hogyan mentette meg az eszméletét vesztett idős férfi életét egy 18 éves lány?Egyáltalán mit kell tennünk, ha valaki elájul mellettünk az utcán?
Nagypénteken az emberségről, az egymásra figyelésről beszélünk!

Hallgassa meg!

Becsületből hanyas? Vajon visszaadjuk-e az utcán talált pénzt, nyakláncot, iratot, táskát a jogos tulajdonosának? Egyesek szerint, ha a talált pénz (vagy a tárgy értékének) 10 százaléka minden esetben a megtalálót illetné, akkor többen viselkednének becsületesen, – tényleg ennyire lesújtó lenne a helyzet?
S mit kellene tennünk, hová fordulhatunk, ha találunk valamit az utcán vagy egy áruházban? Mennyi időn belül kellene cselekednünk és milyen szankcióra számíthatunk ennek elmulasztása esetén?
Amennyiben a tulajdonos nem jelentkezik, igényt tarthatunk-e a talált értékre?
De kiderül majd az is, hogy mi történt azzal a fülbevalóval, amelyet egy hölgy a talált pénzből vásárolt magának!

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – március 25., péntek – 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább